Info sommaren 2021

Gårdsrenoveringen
Gårdsrenoveringen tar inte semester utan fortsätter med full kraft och än pekar inget annat på än den ska vara klar till mitten av oktober om inte tidigare.
När renoveringen är klar kallar vi till ett möte om gården.

Säkerheten på gården
Nu har äntligen den nya grinden monterats vid Luftskeppsgatan 2. Den kommer att vara olåst vardagar mellan 6:00 och 20:00. Övrig tid kommer du in med din bricka.

När renoveringen av gården är klar kommer grindar, likt de på Luftskeppsgatan att monteras i samtliga portaler. Då kommer också porttelefonen kopplas på.

Samtliga portar ut mot våra omgivande gator har gåtts igenom och kommer att rustas upp. Portarna kommer att få nya lås och ordentliga brytskydd. Det här är på grund av att vi under en tid har haft obehöriga i våra trapphus.

Nya lägenheter
Vi hälsar de nya boende på Horisontvägen 97 varmt välkomna!

Lägenheterna på Luftskeppsgatan 10 och 12B är färdigställda och kommer snart ut till försäljning. Tipsa gärna vänner om att det är på gång.

Energiprojektet
Renoveringen av våra system för värme och vatten är klar och nu återstår bara några finjusteringar.

Sophanteringen
Sopsituationen är på väg till en lösning. Förhoppningen är att renovering av hela systemet snart startas och att sopsugen är igång igen innan årsskiftet.

Fram tills dess ber vi alla att undvika att ställa påsar med skräp i våra gemensamma utrymmen.

Byggarbetsplatsen på Horisontvägen
Många har nog noterat att det har satts upp en stor byggarbetsplats på gräsmattan vid Horisontvägen. Det är vår grannförening Horisonten som ska utföra ett renoveringsarbete. Tyvärr föll det mellan stolarna att informera oss i vår förening så vi fick utföra ett detektivarbete för att ta reda på vad som var på gång.

SMS till hushållen
Vi kommer att pröva en tjänst som vår bredbandsleverantör A3 erbjuder.

Det innebär att du ska få ett sms med information som vi vill att du snabbt tar del av.
Exempelvis att det är en vattenläcka i din uppgång, att vattnet kommer att stängas av några timmar, eller att det ligger en nyhet på www.luftskeppet.se. 

Syftet är att

·      snabbt få ut information

·      vi spar på skogen

·      inte ha lappar på dörrarna i våra portar.

Inom kort kommer du att få en lapp i din brevlåda där vi ber dej att fylla i ditt lägenhetsnummer och mobilnummer.

Det har visat sej att Storholmen bara har mobilnummer till 2/3 av våra boende och medlemmar och vi är angelägna att få in så många mobilnummer som möjligt.

Vi hade nyligen en vattenläcka i en av våra portar.

Ju snabbare vi kan åtgärda ett fel desto bättre är det för alla!

Goda grannar
Luftskeppet Lyfter är en Facebook-grupp för oss som bor i Brf Luftskeppet.

Har du Facebook? Kolla in Luftskeppet Lyfter och sök medlemskap.

Där kan du ta kontakt med dina grannar - om vill ge bort något, låna en kopp socker eller kanske letar du efter kattvakt.

Skärgårdsskogen
Finns du på Instagram och vill följa utvecklingen när det gäller byggplanerna i vår närmaste skog, Skärgårdsskogen. Följ då kontot @bevara.skarardsskogen.

Vänlig hälsning
Styrelsen