Föreningens tvättstuga ligger inrymd i tvättstugehuset, vilket är beläget mitt på gården. Tvättstugan är uppdelad på fyra rum som är utrustade enligt nedan.

I tvättstugehuset finner ni också föreningens gästrum.

Tvättrum 1

Två tvättmaskiner

Torktumlare

Torkskåp

Kallmangel

 

 

Tvättrum 2

Grovtvättmaskin

Tvättmaskin

Grovtorktumlare

Torktumlare

Torkskåp

 

Tvättrum 5

Två tvättmaskiner

Torktumlare

Torkskåp

 

 

 

Tvättrum 6

2 Tvättmaskiner

2 Torktumlare

Torkskåp

Tvättrum 6 innehåller något mindre maskiner att liknas vid vanliga hushållsmaskiner.

 

Så här fungerar tvättstugan:

Bokning av tvättpass sker via bokningstavla i entrén till tvättstugehuset med den röda brickan för vårt passersystem. Nedan dokument visar hur det funkar.

Bruksanvisning för bokning av tvättpass

Det går även bra att boka tvättstugan via webben. Hur du gör detta återfinns under Webbokning - Tvättstuga här på hemsidan.

Tvättstugan är öppen mellan 06.00 och 23.00 alla dagar med möjlighet att boka tvättpass enligt nedan tider:

07.00 – 10.00

10.00 – 13.00

13.00 – 16.00

16.00 – 19.00

19.00 – 22.00

 

Varje hushåll har 8 tvättpass per kalendermånad.

Om tvättrummet du har bokat är ledig kan du påbörja ditt tvättpass 15 minuter före din bokade tid.

Inställelsetiden är 60 minuter. När den passerat kan någon annan boka tvättrummet och din bokade tid anses som förbrukad.

Grovtvätten är integrerad med ”vanlig” tvätt i tvättrum 2 och tvättrum 6 är utrustad med två tvättpelare med maskiner av en något mindre typ.

Det är inte nödvändigt att öppna det bokade tvättrummet via bokningstavlan utan det är bara att öppna det bokade rummet via läsaren vid dörren för respektive tvättrum när tiden är inne för det bokade tvättpasset.

När ditt tvättpass är slut har du 60 minuter på dig att torka och hämta din tvätt. Vänligen respektera varandras bokningar och använd endast torktumlare och torkskåp efter att tvättpasset har tagit slut och under den timme som tvättpassen överlappar varandra.

Efter avslutat tvättpass tar vi självfallet reda på ludd och torkar av använda maskiner och golv för att behålla tvättstugan i gott skick.

Felanmälan på maskinerna görs till vår förvaltare enligt deras instruktion som finns anslagen på anslagstavlan i tvättstugan.