Under vintern är det några saker vi vill passa på att nämna och påminna om.

Värme

Våra termostater är justerade för att kunna ge en jämn temperatur över dagen. Det gör att våra element kan kännas kalla trots att vi vridit termostaten på max. För det är mycket annat som påverkar temperaturen i lägenheten. T.ex. påslagen elektronik, matlagning, solinstrålning och kroppstemperaturen från oss som bor i lägenheten.

Rekommendationen från Folkhälsomyndigheten är en inomhustemperatur på 20-23 grader och ställer vi våra termostater på antingen läge 6 eller 7 så ska rumstemperaturen hålla sig inom detta.

Sedan kan vi göra mycket själva för att påverka hur temperaturen känns i vår lägenhet. För att värmen ska spridas i rummet där elementet sitter är det t.ex. dumt att placera stora möbler framför. Det är inte heller att rekommendera att hänga gardiner framför termostaten som då inte får fritt utrymme att arbete med rummets temperatur.

Är det ändå som så att man har under 20 grader mitt i rummet, där temperaturen ska mätas, så kan ni kontakta vår förvaltare.

Ventilation

De spaltventiler som sitter ovanför våra fönster ska hållas öppna även när temperaturen sjunker. Detta för att det är varje lägenhets friskluftsintag. Hålls de stängda en längre tid så kommer ventilationen i husen fungera sämre och luften kännas sämre.

Snöskottning

Föreningen har ett avtal där vår anlitade entreprenör för snöröjning ska infinna sig inom 24 timmar efter snöfall. Nu brukar snöröjningen kunna ske mycket snabbare än så, men det kan vara viktigt att påpeka att vid kraftiga och/eller ihållande snöfall kan snöröjningen komma att dröja samt att det är möjligt att vår entreprenör delar upp snöröjningen genom att endast ta bort det värsta och sedan återkomma för att ta bort resterande. Arbetet med snöröjningen kommer även ske dygnet runt och helger om vädrets makter bestämmer sig för att så behövs.

Är det så att vi är i behov av snarare eller bättre skottning går det bra att kontakta vår förvaltare som då kan skicka ut vår fastighetsskötare. Eller använda de snöskyfflar som under vinterhalvåret står i varje trapphus.