Uppdatering: Lägenhetskonvertering

Här kommer lite uppdateringar kring arbetet med lägenhetskonverteringarna på Luftskeppsgatan 8 och Horisontvägen 91A.

Luftskeppsgatan 8 – här pågår arbetet för fullt, men man ligger efter tänkt tidsplan så räkna med minst fyra till sex veckors jobb till. Dock ska det mesta av det mer störande jobbet vara klart i själva lägenheterna. MEN man kommer de närmaste veckorna flytta ventilationen till sopsugsventilen, som idag går rakt igenom de nya lägenheterna, ut i trapphuset. Det kommer därför vara stor risk för höga ljud och allmänt stök i entréplan de kommande två veckorna. Därefter bör det endast vara ”finlir” kvar inne i lägenheterna, men osvuret är väl bäst.

Horisontvägen 91A – här står arbetet helt stilla och det medvetet från entreprenörens sida då de helst ser att de får iväg någon lägenhet på Luftskeppsgatan innan de helt färdigställer på Horisontvägen. Styrelsen har dock varit tydliga med att när arbete väl görs på Horisontvägen ska det aviseras och meddelas innan till boende i form av anslag på porten.

Då bostadsmarknaden är som den är får vi väl lov att ha överseende med det tänket och samtidigt vara glada över att föreningen inte själva bär risken denna gång. För att förtydliga så är föreningen denna gång inte byggherre utan vi har slutit ett avtal med en entreprenör där vi står för lokalerna och de för arbete och material. Föreningens vinst blir sedan del av försäljningspriset efter avdrag för överenskommen kostnad avseende arbete och material. 

För vidare frågor maila

Hälsningar
Styrelsen